top of page
20211125_103845_edited.jpg

LiuGong е кинески мултинационален производител на градежни машини и според пазарниот удел е 10-та најголема компанија за производство на градежни машини и најголемиот производител на натоварувачи во светот. Компанијата е формирана во 1958 година, а од 1995 година е во партнерство со ZF Fridrichschafen и од 2011 година со Cummins Inc.
Во Република Северна Македонија Лиугонг е присутен од 2008 година со над 120 машини од различен тип, и тоа: натоварувачи, ровокопачи, грејдери, ролери, ровокопачи – натоварувачи, компактни натоварувачи и др. Сервисната поддршка е обезбедена преку сервисниот тим на Технокомерц АД Скопје.

LiuGong машини

Багер 936E

clg856h.jpg

Натоварувач 856H

ГРЕЈДЕР 4140D za web.jpg

Грејдер 4140D

mini bager 9018F.jpg

Мини багер 9018F

Почетоците на Dressta датираат од далечната 1938 година кога почнува производство на воена опрема во Stawola Wola - Полска. Во 1972 Dressta потпишува договор за соработка со International Harvester Company со кој се откупуваат лиценци за производство на булдожери, цевко положувачи и натоварувачи. Сличен договор за соработка е потпишан и во 1982 година со Dresser, а со промена на сопственоста во Dresser помеѓу 1988-1992 година нов партнер на Dressta станува фирмата Komatsu-Dresser. Во 2012 Dressta е превземена од Liugong. 

Компанијата Dressta е позната по тоа што ги произведува едни од најдобрите булдожери и цевко-положувачи на светот во ранг од 8 до 70 тона оператива тежина. Dressta е секогаш првиот избор за сите тешки и сериозни операции кои бараат подршка од цевко положувачи и булдожери. 

Сервисната поддршка е обезбедена преку сервисниот тим на Технокомерц АД Скопје.     

Имате прашања или потребни Ви се дополнителни информации за Лиугонг и Дресста машините? Пополнете го формуларот (кликнете ТУКА) и нашиот претсавник ќе Ве контактира за кратко време

bottom of page