top of page

Технокомерц АД Скопје е овластен увозник за камионски гуми од брендовите Hankook и Triangle. Нудиме широк асортиман на предни, задни и гуми за приколки. Исто така преку својата мрежа на сервиси Stop&Go нудиме и монтажа и балансирање на купените гуми.

Hankook е еден од најголемите и најбрзо растечките светски произведувачи на гуми за патнички автомобили, камиони и автобуси. Присутен е во 185 земји низ целиот свет и е рангиран на 7-мо место во глобалната продажба на гуми. Вработува повеќе од 14.000 вработени, а во Република Северна Македонија е присутен преку ексклузивниот дилер “Stop&Go” (бренд во сопственост на Технокомерц АД).

Triangle Tire Group е кинеска компанија која е рангирана на 14-то место во бизнисот со производство и дистрибуција на гуми и е присутна во повеќе од 130 земји. Формирана е во 1976 година и главниот фокус го има на производство на индустриски гуми (OTR) и камионски гуми. Дури 90% од производството на OTR гумите го пласира надвор од Кина. Квалитетот на производите е на високо ниво што му овозможува на Triangle Tire Group да вклучи партнерски договори со Caterpillar, Volvo и Goodyear.

kamionski gumi triangle.jpg
bottom of page